ΑΘΗΡΟλογία τεύχος 47

Αγαπητοί φίλοι,

σας καλωσορίζω στο Πρώτο Τεύχος της Αθηρολογίας για την νέα χρονιά. Μια χρονιά που όλοι ελπίζουμε να κυλήσει καλύτερα και πιο ομαλά σε σχέση με την προηγούμενη.

Στο παρόν τεύχος, νέοι συνεργάτες του περιοδικού παρουσιάζουν τρία ενδιαφέροντα κλινικά περιστατικά, τα δύο από τα οποία σχετίζονται με την νόσο COVID-19, καθώς αποτελούν σπάνιες επιπλοκές αυτής. Επίσης περιλαμβάνονται δύο συνοπτικές ανασκοπήσεις της βιβλιογραφίας για τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα σε νέους ενήλικες και την διαχείριση της οξείας καρδιακής ανεπάρκειας με την νέα κατηγορία των SGLT2 αναστολέων. Τέλος, στην στήλη της βιβλιογραφικής ενημέρωσης παρουσιάζονται όπως πάντα τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μελέτες από το πρόσφατο Συνέδριο ΑCC, που κίνησαν το ενδιαφέρον της Συντακτικής Επιτροπής.

Αγαπημένοι φίλοι, εύχομαι η Καινούργια Χρονιά να είναι παραγωγική και γαλήνια για τον καθένα από εσάς. Με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι το Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας μας έχει προγραμματιστεί για τα Χανιά από 6 έως 8Οκτωβρίου 2022 και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Σας περιμένουμε όλους με χαρά.


Καλή ανάγνωση σε όλους,
Χριστόδουλος Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΕΑΒΕ

Κατεβάστε το τεύχος πατώντας ΕΔΩ είτε πατώντας στην εικόνα από κάτω:

Close Menu