ΑΘΗΡΟλογία τεύχος 51

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Αθηρολογία» της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος για το έτος 2023.

Στο παρόν τεύχος, το οποίο επιμεληθήκαμε με πολλή φροντίδα, νέοι συνάδελφοι και συνεργάτες του περιοδικού μας παρουσιάζουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες original μελέτες, η μία σχετιζόμενη με τη συμμετοχή του καρδιαγγειακού συστήματος στη νόσο long-COVID-19, και η άλλη διαπραγματευόμενη τον καρδιαγγειακό κίνδυνο στη μη αλκοολική λιπωματώδη νόσο του ήπατος. Παράλληλα, θα διαβάσετε στο τεύχος νέα δεδομένα που αφορούν τη διάγνωση και αντιμετώπιση της ομόζυγης οικογενούς υπερχοληστερολαιμίας, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, αλλά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις «γκρίζες ζώνες» στην αθλητική καρδιά. Τέλος, σε βιβλιογραφική ανασκόπηση, παρουσιάζονται οι νέοι γενετικοί δείκτες που μπορεί να αποβούν προγνωστικοί στη στεφανιαία νόσο.

Αγαπητοί μας φίλοι, ευχόμαστε κάθε τεύχος του περιοδικού «Αθηρολογία» να είναι ολοένα και πιο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα.

Είμαστε όλοι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι και σας περιμένουμε με χαρά στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης στη Ρόδο, στις 5-7 Οκτωβρίου 2023.

Με εκτίμηση,
Χριστόδουλος E. Παπαδόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας
Πρόεδρος Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος

Κατεβάστε το τεύχος πατώντας ΕΔΩ είτε πατώντας στην εικόνα από κάτω:

Close Menu